Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 43 vendég böngészi
Hirdetések:
okt
03
2012

Hajszínezés barnáknak, és cirmosaknak

Írta: Panki Módosítás: (2012 november 12)
PDFNyomtatásE-mail

 

Juhász Gyula: Milyen volt…


Milyen volt szőkesége, nem tudom már,
De azt tudom, hogy szőkék a mezők,
Ha dús kalásszal jő a sárguló nyár
S e szőkeségben újra érzem őt.


Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi bágyadt búcsuzónál
Szeme színére visszarévedek.


Milyen volt hangja selyme, sem tudom már,
De tavaszodván, ha sóhajt a rét,
Úgy érzem, Anna meleg szava szól át
Egy tavaszból, mely messze, mint az ég.

 

Csak eszembe jutott…

 

 

Méregmentes életem egyik központi témája, hogy mi legyen a hajfestéssel. Nem volt kérdés, hogy meg kell válnom a hagyományos vegyszeres festéktől, de mit találjak ki helyette? Alapból barna vagyok (kissé kopott, szürkés), de jó néhány éve voltak már szőke csíkjaim. Több, mint fél éve festettem utoljára, ezért augusztus elejére szép kis lenövésem lett. Az idő sürgetett, nem akartam lepukkantnak tűnni.

A hennázás-indigózást annak ellenére nem vállaltam be, hogy a témában fellelhető minden írást, fórumot, blogot elolvastam. Egyszerűen féltem a túl intenzív színektől, vöröset végképp nem szerettem volna, inkább az eredeti hajszínemet vágytam visszakapni úgy, hogy az ősz szálak is eltűnjenek.

Megint nagyanyáink módszeréhez nyúltam vissza és most sem kellett csalódnom.

 

A megoldás a diófalevél főzet:

Kerestem egy régi lábast, amit nem sajnáltam erre célra befogni (ebben soha többé semmit nem főzök, olyan ronda lett), ebbe öntök, egy adag feketekávét, melyet felhígítok kb 2 liter vízzel. Ebbe teszek 30-40 db apróra vágott zöld diófalevelet (fáról szedett, nem barna), néhány diófa kopácsot, levendulaágat, ha épp virágzik a hibiszkuszom, néhány virágot is elbír, szintén apróra vágva. Egy bármilyen tea filter is mehet bele. Ezt a cuccot főzöm 3-4 órán keresztül. Nem kell, hogy rotyogjon, inkább csendesen, de hosszan főjön! Jó, ha áll egy éjszakát, én előző nap szoktam elkészíteni.

 

Másnap, hajmosás előtt kb egy órával megmelegítem, leszűröm és mindenhol jól eloszlatva, átitatva, bedörzsölve a hajamra öntöm. Egy erre a célra rendszeresített törölközőbe csavarva hagyom, hogy legalább egy órán keresztül végezze a dolgát.

 

Öblítés után, a korábbiakban már részletezett hajmosás-öblítés következik.

 

Eredmény:

Mivel ez a módszer nem fest, hanem színez, az eredmény nem feltűnő. Az első pár alkalom után azt vettem észre, hogy a szőke csíkjaim egyre jobban beleolvadnak a barna részbe, lett egy pici vörösesbarna árnyalata a hajamnak, nem feltűnő, épp csak akkor látszik, ha rásüt a nap. Összességében természetesebb, egészségesebb fénye van, eltűnt a szürkesége, az ősz szálakat nem látom. Ez volt a cél!

Többen rácsodálkoztak, hogy hová tűnt szőkeségem?!

 

comments
Hirdetések: