Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 45 vendég böngészi
Hirdetések:
dec
03
2013

Kókuszgolyók kicsit másképp

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Ismét egy glutén és tejmentes édesség, melynek a köles az alapja. A köles semleges ízű, ezért bármivel is ízesítjük, nagyon finom édességet kapunk, talán a túróhoz tudnám leginkább hasonlítani. Sajnos a Glikémiás indexe igen magas (elkészítéstől függően 65-70 körüli), viszont jó B-vitamin forrás, gazdag vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban és cinkben. 

 

Alaprecept:

 

20 dkg hántolt köles 

2,5-3 szoros mennyiségű víz

 

Pici só

 

A kölest lassú tűzön puhára főzzük. Kb fél óra alatt el is készül. Botmixerrel pürésítsük, majd hagyjuk langyosra hűlni és ízesítsük kedvünkre!

Mehet bele darált xilit, kakaó, magas kakaótartalmú étcsoki, őrölt kókuszreszelék, vanília, mazsola, apróra vágott aszalványok stb.

Ízesítés után tegyük hűtőbe, majd ha telesen kihűlt, kis golyókat formázzunk és forgassuk kókuszreszelékbe, dióba, mandulába vagy csokiforgácsba.

 

Ha túl lágy lett a masszánk, néhány kanál darált kókuszreszelékkel, dióval vagy mandulaliszttel sűríthetjük.

 

Hígabbra hagyva süteménykrémként is funkcionál, sőt palacsintába is lehet tölteni.

 

 

comments
Hirdetések: