Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 52 vendég böngészi
Hirdetések:
nov
20
2013

Diós kedvenc almahabbal

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 


 

Ez a diós alap is annyira univerzális, hogy szinte bármilyen krémmel finom. Az almahabos ötlet spontán jött, egy adag salátából kimaradt reszelt almát szerettem volna hasznosítani, ami a visszajelzések alapján tökéletesen sikerült. Épp az alma miatt (ami majd időközben megsül) nem paleo, de kompromisszumos megoldásként tökéletes, nálam legalábbis az a CH mennyiség, ami 1-2 szeletre jut, simán bevállalható.alt

 

Előkészítése:

 

3 almát megpucolunk, lereszelünk, xilittel, fahéjjal, 1 ek citromlével ízesítjük, majd 1-2 órát állni hagyjuk. Az édesítés mértéke természetesen az almáktól és az egyéni ízléstől függ, ezért nem írtam mennyiséget. Kizsírozunk egy kisebb tepsit (30X30 –asnál kb.1,5 cm-es lesz a tészta), a sütőt 160 fokra előmelegítjük.

 

Hozzávalók:

 

7 tojás sárgája + a felvert fehérje kb. negyede

20 dkg darált dió

7 dkg porrá őrölt xilit

Késhegynyi szódabikarbóna (a dióba keverve)

1 ek zsír

Csipet só

 

 

A tojások fehérjét csipet sóval keményre verjük.

Egy külön tálban a tojás sárgáját elkeverjük a xilittel, a zsírral, majd a diót beleszórjuk, és jól eldolgozzuk. Végül a felvert tojásfehérje kb. negyed részével lazítjuk a tésztát, majd a tepsibe simítjuk. 15-20 percig sütjük, közben elkészítjük a habos részt, az alábbiak szerint:

 

Az alma levét kinyomkodjuk, és óvatosan összekeverjük a maradék habbal. Érdemes kóstolgatni, és ha szükséges, őrölt xilittel édesíthetünk még rajta.

 

15-20 perc alatt a tészta félig megsül, ekkor rákenjük az almahabot és további 15 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha a hab kissé megbarnul.

 

 

comments
Hirdetések: