Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 48 vendég böngészi
Hirdetések:
04
2013

Almás-csokis gluténmentes piskóta

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

„Piskóta” hozzávalók:

 

6 tojás

10 dkg örölt mák

3 csapott ek lenmagliszt

1 ek xilit

Késhegynyi szódabikarbóna

csipetnyi só

1 ek oliva olaj

 

A mákot, a lenmaglisztet, a xilitet és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojások sárgáját jól összekeverjük az olajjal. A 2 részt összekeverjük, és a csipetnyi sóval habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Borítsuk ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk rácson kihűlni. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást.

 

 

Fahéjas-almás-csokis krém:

 

Hozzávalók:

 

30 dkg (fagyasztott) szilva

4 db közepes alma

Xilit, őrölt fahéj és gyömbér

5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki (70% feletti) lereszelve

(a csokit reszelés előtt 1 nappal, tegyük hűtőbe)

 

Az almát meghámozzuk, apróra (1-1,5 cm-es darabokra) felkockázzuk és víz nélkül néhány percig fonnyasztjuk. Ízlés szerint ízesítjük a xilittel, a fahéjjal, és a gyömbérrel, majd ha már kezd levet ereszteni, hozzákeverjük a szintén apróra vágott szilvát és összeforgatjuk. Egyszer hagyjuk rottyanni, majd botmixerrel néhányszor belenyúlunk. Nem szükséges teljesen simára mixelni, az a jó, ha kissé darabos marad.

 

A tészta felső 1-2 mm-es részét vágjuk le (ha a sütőpapírra ráragadt, azt is lekaparhatjuk), morzsoljuk bele a krémbe, jól keverjük el, és kenjük a tésztára. A végén reszelt csokival egyenletesen szórjuk meg. 1-2 óra alatt a hűtőben megpuhul a tészta, és összeérnek az ízek.

 

 

 

 

comments
Hirdetések: