Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 48 vendég böngészi
Hirdetések:
21
2013

Sonkás-spenótos tésztacsoda

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Ennél a receptnél nem írok pontos mennyiségeket, mert ízlés szerint alakíthatjuk aszerint, hogy köretnek, vagy egytálételnek készítjük el.

 

Zablisztből palacsintákat sütünk, majd egymásra pakolva, metéltre vágjuk őket.

 

Serpenyőben megpirítunk 15-20 dkg vékonyra csíkozott füstölt-főtt tarját (vagy bacont), majd kiszedjük, és a metéltre szórva félretesszük. A zsíron megfonnyasztunk 2-3 marék spenótlevelet, adunk hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük 1-1,5 dl zabtejszínnel és jól megrotyogtatjuk. Sót és egyéb fűszert nem igényel. Hozzáadjuk a baconos tésztát, és jól összeforgatjuk. A végén megszórtam kockázott házi kapros kecskesajttal.

 

A képen göngyölt csirkemell (szintén kecskesajt van benne, és baconba göngyöltem) köreteként szerepel. Isteni volt!

 

 

 

comments
Hirdetések: