Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 57 vendég böngészi
Hirdetések:
07
2013

Illatos-fűszeres paleo kenyér

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Háromszor sütöttem meg ezt a kenyeret, mire véglegesítettem a receptet, mindig egy kicsit variáltam rajta. Az állaga és az íze is a harmadiknak lett a legtökéletesebb. Nem jellemző rá a paleo kenyerek nedvessége és tömörsége, nagyon kellemes, levegős. Másnapra sem szárad ki, szendvics készítésére is alkalmas.

 

 

Azt hiszem, még sokszor meg fogom sütni, a fűszerek variálásával változatossá tudjuk tenni.

 

 

Hozzávalók:

 

5 tojás

5 dkg darált szezámmag

5 dkg darált lenmag

(bármilyen paleo mag őrleménnyel és azok keverékével elkészíthető)

1 csapott tk szódabikarbóna (a magokba keverve)

1 ek zsír (vagy olívaolaj)

2 tk bazsalikom (vagy egyéb illatos fűszer)

1 csapott tk só

 

4 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verünk.

5 tojás sárgáját és a maradék 1 tojás fehérhét habverővel elkeverjük a zsírral. Beleszórjuk kanalanként a darált magokat és a fűszereket, sózzuk, jól összedolgozzuk, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük a habot is. Folyékony állagú lesz (mint egy piskóta), de ne essünk kísértésbe, nem kell bele több lisztet (őrölt magot)tenni, így lesz a jó!

 

180 fokos, előre melegített sütőben 35 perc alatt készül el. Ovális, zsírozott jénaiban sütöttem, mert szeretem a hagyományos, nem túl szögletes kenyérformát, de elkészíthető őzgerinc, vagy püspökkenyér formában is.

 

 

alt

  

 

alt

comments
Hirdetések: