Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 44 vendég böngészi
Hirdetések:
dec
03
2013

Zabpelyhes sárgarépa fasírt

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Ez a feltét akkor keletkezett, amikor hazaérvén rádöbbentem, hogy a gyermekem megette a vacsira szánt fasírtot, és gyorsan kellett valamivel pótolni. Nekiestem a hűtőnek, és a dobozban 3 db árválkodó sárgarépát találtam.

Szerencsémre! Ugyanis annyira finomat sikerült kreálni belőlük, hogy azóta is, rendszeresen elkészítem ezt a fasírtfélét.

Fűszerezéstől függően változatossá tehetjük. Kisütés után sem az íze, sem a színe nem emlékeztet a sárgarépáéra.

Sárgarépa helyett készíthető zellerből, vagy akár céklából is.

 

Hozzávalók:

 

2-3 szép sárgarépa lereszelve, sózva

2 egész tojás

10 dkg zabpehely

Fűszerek ízlés szerint ( pld. bors, őrölt szerencsendió, kömény, friss petrezselyem)

 

 

A hozzávalókat összekeverjük, és legalább egy óra hosszáig állni hagyjuk. A zabpehely felszívja a nedvességet, és könnyen formázható masszát kapunk, amit zabkorpába forgatva (ettől ropogós lesz, de elhagyható) a hagyományos fasírthoz hasonló módon, zsírban kisütünk. Ha a masszánk túl lágy, nedves maradna ( a sárgarépa nedvességtartalma befolyásolja az eredményt), zabliszttel javíthatjuk az állagát.

 

 

comments
Hirdetések: