Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 44 vendég böngészi
Hirdetések:
dec
03
2013

Bakonyi sertéscomb

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Hozzávalók:

 

1 kg sertéscomb (ez az étel természetesen csirke vagy pulykamellel is készíthető, de egybehangzó véleményünk szerint így a legjobb)

1 kg csiperkegomba  

2 fej vöröshagyma 

2,5 dl zabtejszín 

4-5  púpos ek átszitált zabliszt (a pontos mennyiség függ a gomba nedvességtartalmától) 

Só, bors, őrölt kömény 

Zsír a hagyma alá és a hús fűszerezéséhez

 

 

A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük (lágy zsírban elkeverve a fűszerek, és ezzel bekenve), majd sütő zacskóba téve, a sütőben megsütjük.

 

A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott gombával együtt, lassú tűzön megpároljuk, főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. Én nem szoktam vizet tenni hozzá, mert a gomba elég hamar levet ereszt és annyi elég is ahhoz, hogy tudjuk kevergetni, ezért inkább utólag tegyünk majd hozzá (ha szükséges), minthogy híg legyen.

Ha megpuhult, ráöntjük a mártást, amit a következőképpen készítünk:

Az átszitált zablisztet alaposan elkeverjük a zabtejszínben, akár botmixert is használhatunk, hogy teljesen csomómentes legyen. Kicsi vízzel hígíthatunk rajta, a lényeg, hogy olyasmi sűrűségű legyen, mint egy habarás. Hirtelen a gombára öntjük, és jól elkeverjük. Ha túlságosan besűríti, vízzel utólag korrigálhatunk rajta, hogy elérjük a megfelelő állagot.

Néhány perc óvatos főzés után rászedjük a megsült húst a szaftjával együtt és már kész is.

 

Zabgaluskával tálaltam:

comments
Hirdetések: