Belépés

Látogatóink
Oldalainkat 52 vendég böngészi
Hirdetések:
sze
23
2013

Nápolyi húsgombóc gluténmentesen

Írta: Panki Módosítás: (2014 szeptember 19)
PDFNyomtatásE-mail

 

Hozzávalók:

 

Fasírtgolyók (akár a maradék hasznosítására is tökéletes a recept)

Paleocsinta metéltre vágva (tészta helyett)

 

 

A mártáshoz:

 

 Kb 1 liter passzírozott paradicsom (házilag is készíthetjük, de szerencsére van a boltokban elég nagy választékban olyan késztermék, ami csak paradicsomot és sót tartalmaz)

1 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 szép sárgarépa tisztítva, előre felkarikázva

Paradicsomok kockára vágva

Só, bors, (lehetőleg friss, nem szárított) oreganó, bazsalikom

2 ek zsír

 

A hagymákat apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát, és együtt pároljuk tovább addig, ameddig a répa még roppanós, de már nem nyers. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan felforraljuk. Összevágott paradicsommal gazdagítjuk, és pár percig rotyogtatjuk (nem kell a hozzávalókat szétfőzni), a végén tesszük csak hozzá az apróra vágott fűszereket és néhány percig még együtt kavargatjuk, nagyon lassú tűzön. Ízlés szerint, néhány evőkanál vörösborral is megbolondíthatjuk.

 

Ha elkészült a mártás, beleszedjük a fasírtgolyókat és együtt a „tésztára” szedjük, olvabogyóval, sajttal megszórva, vagy anélkül tálaljuk.

 

 

 

comments
Hirdetések: